Aanbod

Brusjestraining: Ik in mijn kracht, voor kinderen met een bijzondere broer of zus (8-12 jaar)

Opgroeien met een bijzondere broer of zus kan soms best lastig zijn. Wat is het dan fijn als je ontdekt dat je niet de enige bent die het daar weleens moeilijk mee heeft. Wanneer je hier op een ontspannen manier met andere “brusjes” over kunt kletsen. En intussen samen kunt leren hoe je hier mee om kunt gaan.

In deze training ontdekt je kind samen met andere kinderen in een zelfde soort situatie hoe het voor hem / haar is om op te groeien met een bijzondere broer of zus. De kinderen kunnen herkenning vinden bij elkaar, ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Op speelse, laagdrempelige wijze gaan we op zoek naar ieders kracht en kwaliteiten, staan we stil bij de verschillende gevoelens die ieder ervaart en leren de kinderen beter omgaan met hun bijzondere broer of zus. Het programma bestaat uit zes gezamenlijke sessies, en kan naar wens worden uitgebreid met individuele coachingsmomenten. Het programma start met een intake met de ouders/ verzorgers, waarin we het persoonlijke doel voor jullie kind kunnen vaststellen. De afsluitende (gezamenlijke) sessie vindt samen met de ouders plaats.

Praktisch: Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. We werken met kleine groepjes van maximaal 6 kinderen, zodat er voldoende aandacht is voor ieder kind. De investering voor dit totale programma, inclusief intake, 6 sessies van +/- 1,5  uur, alle benodigde materialen, drinken & lekkers bedraagt 375 Euro. Omdat ik het programma voor de eerste keer op deze wijze aanbied, geldt nu een introductieprijs van 295 Euro.

Het programma staat gepland op 6 donderdagen van 15.30u-17.00u. Start nieuwe groep op 16 mei 2019.

Ja, ik meld mijn kind graag aan voor het programma (of wil graag contact over de mogelijkheden)

 

Theekransje: aandacht voor brusjes

Groei jij op met een bijzondere broer of zus? En hoe vind je dat? Misschien vind je het soms best een beetje lastig, misschien ook niet of weet je eigenlijk niet precies wat je voelt. Het kan fijn zijn hier eens met andere kinderen over te kletsen, onder het genot van een kopje thee en wat lekkers.

Elke eerste (of tweede) donderdag van de maand (15.30u – 17.00u) organiseer ik in mijn praktijkruimte in Driebergen een Theekransje voor (basisschool)kinderen met een bijzondere broer of zus. We gaan lekker creatief bezig. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of waar je ook naar toe wilt, je kunt in een fijn gezelschap genieten van echte aandacht, gezelligheid en de ruimte om jezelf te zijn.

De investering voor deze middag: 15 Euro inclusief thee, lekkers, materialen, aandacht en gezelligheid.  Neemt je kind iemand mee, dan betalen ze samen 25 Euro. Het Theekransje kan ook op aanvraag worden georganiseerd, bijvoorbeeld voor een brusjesdag. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Ja, ik meld mijn kind graag aan voor een Theekransje (of wil graag contact over de mogelijkheden)

 

Ouderworkshop: Je brus in beeld

Hoe is het voor jouw kind om brus te zijn? Een workshop vol herkenning, erkenning en praktische tips om je kind te ondersteunen.

Heeft één van jullie kinderen meer zorg en/of aandacht nodig? Bijvoorbeeld vanwege een ziekte, handicap, gedragsstoornis of leer- of gedragsprobleem. En maak je je wel eens zorgen over je andere kind(eren)?

Cijfert hij (of zij) zich bijvoorbeeld makkelijk weg?

Vertoont hij gedrag dat je lastig vindt?

Heeft hij moeite met het uiten van emoties?

Of heb je wellicht als ouder last van een schuldgevoel?

En vraag je je af hoe jij als ouder hierin een positieve verandering teweeg kan brengen?

Kom dan naar de workshop die ik samen met Femke Kuiper verzorg:

  • Ontdek de speciale behoeften en emoties van kinderen met een bijzondere broer of zus
  • Ontvang veel tips en tools om hiermee om te gaan
  • Ontmoet andere ouders in een vergelijkbare situatie
  • Leer van elkaar door het uitwisselen van ervaringen en tips
  • Geniet van een avondje in een open en ontspannen sfeer op een fijne locatie, waar we vooral ook goed voor jou zorgen!

Reactie op workshop van een ouder: “deze workshop was erg waardevol, veel herkenning bij andere ouders en “kwartjes” die vielen. Erg fijn om anderen mensen te horen over hun kind, brusjes van een kind met een beperking, dit gaf veel herkenning. Ook verhelderend dat Estelle en Femke de verborgen gevoelens van de brusjes op een rijtje zetten.”

Vertroosting – Herkenning – Zo Waardevol – Ruimte voor Verhaal

De volgende ouderworkshop is gepland op woensdagochtend 15 mei te Utrecht. Je investering voor deze avond bedraagt 45 Euro (incl. btw). Kom je met z’n tweeën, dan betaal je samen 75 Euro.

Ja, ik meld me aan voor de ouderworkshop

Op verzoek organiseren we deze workshop ook op locatie bij bijvoorbeeld een instelling of school. Neem hiervoor graag even contact met ons op.