Brusjescursus

Opgroeien met een bijzondere broer of zus kan soms best lastig zijn. Wat is het dan fijn als je ontdekt dat je niet de enige bent die het daar weleens moeilijk mee heeft. Wanneer je hier op een ontspannen manier met andere “brusjes” over kunt kletsen. En intussen samen kunt leren hoe je hier mee om kunt gaan.

In deze training ontdekt je kind samen met andere kinderen in een zelfde soort situatie hoe het voor hem / haar is om op te groeien met een bijzondere broer of zus. De kinderen kunnen herkenning vinden bij elkaar, ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Op speelse, laagdrempelige wijze gaan we op zoek naar ieders kracht en kwaliteiten, staan we stil bij de verschillende gevoelens die ieder ervaart en leren de kinderen beter omgaan met hun bijzondere broer of zus. Het programma bestaat uit zes gezamenlijke sessies, en kan naar wens worden uitgebreid met individuele coachingsmomenten. Het programma start met een intake met de ouders/ verzorgers, waarin we het persoonlijke doel voor jullie kind kunnen vaststellen. De afsluitende (gezamenlijke) sessie vindt samen met de ouders plaats.

Praktisch 

Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. We werken met kleine groepjes van maximaal 6 kinderen, zodat er voldoende aandacht is voor ieder kind. De investering voor dit totale programma, inclusief intake, 6 sessies van +/- 1,5  uur, alle benodigde materialen, drinken & lekkers bedraagt 375 Euro.

Het programma staat gepland op 6 donderdagen van 15.30u-17.00u. Start nieuwe groep op 26 september 2019.

Impressie van de brusjescursus!