Over Estelle

Ik ben Estelle De Hingh. Een paar jaar geleden tijdens een vakantie las ik het boek “Kind en familielot” (Ingrid Dykstra) en ineens werd het voor mij helemaal helder. Een stille, weggestopte droom van vroeger om met kinderen te gaan werken kwam weer naar boven. En ik besloot deze droom eindelijk te gaan najagen. In het vak van Kindercoach lijkt voor mij alles samen te komen. Want wat is het toch prachtig om kinderen (en hun ouders/verzorgers) te mogen begeleiden bij het vinden van hun eigen weg. Ervan uitgaand dat ieder kind, ieder mens uniek is en uniek mag zijn. Om kinderen al op jonge leeftijd te leren met moeilijke situaties om te kunnen gaan, veerkracht te laten ontwikkelen en hen te leren om “problemen” om te zetten in prachtige leerervaringen.

Mijn begeleiding kenmerkt zich als BETROKKEN . WARM . VERTROUWELIJK . SPEELS. Door mijn rustige uitstraling en onbevooroordeelde benadering weet ik een vertrouwde omgeving te creëren waarin een kind zich snel op zijn gemak voelt.

Tijdens de Kindercoach opleiding zei een van mijn mede-cursisten: jij moet in je praktijknaam iets met stralen of sprankelen doen, past echt bij wat je uitstraalt tijdens het coachen van kinderen. Thuisgekomen vertelde ik dit enthousiast aan mijn man, die direct zei: “dat is toch logisch, je naam (Estelle) betekent toch ook Ster”. En daar dus de verklaring waarom ik als logo een ster heb gekozen. Ik hoop dat ik wat warmte en licht kan toevoegen wanneer dat even nodig is, en dat ieder kind (en ouder) weer stralend als een ster verder kan!

Wie ben ik verder? Ik ben in 1976 geboren in Breda. Na op diverse plekken in Nederland gewoond te hebben, nu écht thuis in de prachtige omgeving van Driebergen, waar ik samenwoon met Corné en onze geweldige zonen Max en Stan (2007, 2010). Na mijn middelbare school heb ik de studie Technische Bedrijfskunde en de opleiding tot Brandweermanager gevolgd. Allebei aardig technisch dus. Techniek heeft me ook altijd erg geïnteresseerd, maar tijdens mijn werk (vooral als leidinggevende binnen een brandweerorganisatie) raakte ik steeds meer geboeid door de mens achter de “techniek”. Ik ben me hier dan ook steeds verder in gaan verdiepen door diverse trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, management en coaching, en Inleiding in de Psychologie.

Met ontzettend veel plezier, en ook vol “pijnlijke“ leermomenten, heb ik de opleiding tot Kindercoach gevolgd bij De kunst van Kindercoaching, per 2014 bekend als Tori Kindercoach Opleiding. Dit is een intensieve, gespecialiseerde beroepsopleiding, als enige erkend door het NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg).

Ik ben licentiehouder van het spel “COACHEE!”, wat ik ervaar als een prachtig, magisch spel waarmee op een laagdrempelige manier veel op tafel komt. Daarnaast ben ik na het volgen van de Pesten buiten Westen training gecertificeerd KOMOP coach, een prachtige methode in te zetten bij kinderen (en ouders) die te maken hebben met pesten. De methode zet centraal waar het over gaat: het KIND met al zijn potentie.

En daarmee houdt het natuurlijk niet op. Door middel van ervaren, intervisie, training en coaching blijf ik mezelf verder ontwikkelen. Want ik geloof in de stelling zoals geleerd van De Kunst van Kindercoaching “Je kunt een kind pas écht leren begrijpen wanneer je jezelf leert begrijpen”. En ook over mezelf raak ik nooit uitgeleerd…!

2 thoughts on “Over Estelle

Geef een reactie