Over Estelle

Ik ben Estelle De Hingh. Sinds 2014 geef ik vorm aan mijn eigen praktijk, waarin ik kinderen (en hun ouders) met liefde begeleid bij het (her)vinden van hun eigen weg. Ervan uitgaand dat ieder kind, ieder mens uniek is en uniek mag zijn. Ik vind het prachtig om kinderen op jonge leeftijd te mogen leren met moeilijke situaties om te gaan en te laten inzien hoe onmetelijk veel kracht ze in huis hebben. Mijn begeleiding kenmerkt zich als BETROKKEN . WARM . OPRECHT . SPEELS. Door mijn rustige uitstraling en onbevooroordeelde benadering weet ik een vertrouwde omgeving te creëren waarin een kind zich snel op zijn gemak voelt.

Tijdens de Kindercoach opleiding zei een van mijn mede-cursisten: jij moet in je praktijknaam iets met stralen of sprankelen doen, past echt bij wat je uitstraalt tijdens het coachen van kinderen. Thuisgekomen vertelde ik dit enthousiast aan mijn man, die direct zei: “dat is toch logisch, je naam (Estelle) betekent toch ook Ster”. En daar dus de verklaring waarom ik als logo een ster heb gekozen. Ik hoop dat ik wat warmte en licht kan toevoegen wanneer dat even nodig is, en dat ieder kind (en ouder) weer stralend als een ster verder kan!

Wie ben ik verder? Ik ben in 1976 geboren in Breda. Na op diverse plekken in Nederland gewoond te hebben, nu thuis in de prachtige omgeving van Driebergen, waar ik samenwoon met Corné en onze geweldige zonen Max en Stan (2007, 2010). Na mijn middelbare school heb ik de studie Technische Bedrijfskunde en de opleiding tot Brandweermanager gevolgd. Allebei aardig technisch dus. Techniek heeft me ook altijd erg geïnteresseerd, maar tijdens mijn werk (vooral als leidinggevende binnen een brandweerorganisatie) raakte ik steeds meer geboeid door de mens achter de “techniek”. Ik ben me hier dan ook steeds verder in gaan verdiepen door diverse trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, management en coaching, en Inleiding in de Psychologie.

Met ontzettend veel plezier, en ook vol “pijnlijke“ leermomenten, heb ik de opleiding tot Kindercoach gevolgd bij De kunst van Kindercoaching, per 2014 bekend als Magie van Kindercoaching en Tori Kindercoach Opleiding. Dit is een intensieve, gespecialiseerde beroepsopleiding, in die tijd als enige erkend door het NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg).

Ik ben licentiehouder van het spel “COACHEE!”, wat ik ervaar als een prachtig, magisch spel waarmee op een laagdrempelige manier veel op tafel komt. Daarnaast ben ik na het volgen van de Pesten buiten Westen training gecertificeerd KOMOP coach, een prachtige methode in te zetten bij kinderen (en ouders) die te maken hebben met pesten. De methode zet centraal waar het over gaat: het KIND met al zijn potentie. Tevens ben ik getraind in het begeleiden van (opvoed)opstellingen en ben ik aangesloten bij SION (Stichting Individuele Opvoedopstellingen Nederland).

En daarmee houdt het natuurlijk niet op. Door middel van ervaren, intervisie, training en coaching blijf ik mezelf verder ontwikkelen. Want ik geloof in de stelling zoals geleerd van De Kunst van Kindercoaching “Je kunt een kind pas écht leren begrijpen wanneer je jezelf leert begrijpen”. En ook over mezelf raak ik nooit uitgeleerd…!

Ik hoop je gauw te mogen ontmoeten. Voel je welkom!